Trevliga ungdomar, eller svin ?

Attacker stoppar nattvandring i Östersund

Publicerat kl 10.47

Uppdaterat kl 11.57

 
Verksamhetschefen: I natt har det eskalerat ordentligt
(3:57 min)
Nattvandrare. Foto: Michael Berwick/Sveriges Radio.
Alla nattvandring i Östersund stoppas med omedelbar verkan. (Arkivbild) Foto: Foto: Michael Berwick/Sveriges Radio.

All nattvandring i Östersund som organiseras av riksnätverket Nattvandrarna stoppas med omedelbar verkan.

– Det är någon typ av ungdomsgäng som attackerat en av våra ledare i Östersund och under natten har det eskalerat, säger Janne Lundholm, verksamhetschef för nattvandrarna Sverige. 

Enligt Janne Lundholm har polisen varit på plats vid bostaden under natten till tisdag. Den attackerade familjen ska ha sett maskerade personer i anslutning till bostaden.

Vad är det för typ av attacker?

– Man har skjutit fyrverkeripjäser, det sägs att det ska ha smällts någon hemmagjord smällare eller bomb och man har kastat isbollar och isflak på fönsterrutor bland annat.

Hur mår de utsatta?

– Den drabbade med familj mår förstås jättedåligt och det gör att vi sätter in resurser så att jag kommer att flyga upp till Östersund under eftermiddagen.

Hur allvarliga är de här attackerna?

– Som vi bedömer det är det oerhört allvarligt när man ger sig på idéella krafter som tar av sin fritid och engagemang för våra barn och ungdomar

– När man börjar ge sig på bostäder och folks hemmamiljö, då har man gått över gränsen.

Polisen bekräftar för P4 Jämtland att de varit inkopplade vid åtminstone två tillfällen under kvällen och natten mot tisdag. Vid det andra tillfället, 01.30, ryckte en polispatrull ut till platsen och sökte av området.

– Det ska enligt anmälaren vara samma ungdomar som tidigare som skjuter raketer och maskerar ansiktet, säger Börje Öhman på polisens regionledningscentral.

En annan grupp som nattvandrar i Östersund är Gå för en goare stad. De skriver på sin Facebooksida att de kommer att patrullera extra i det berörda området under onsdagskvällen.

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s