Vissa har då djävlar inte vet till att skämmas.

Löfven: Har förtroende för Bah Kuhnke

Demokratiminister Alice Bah Kuhnke kritiseras för att ha försökt skyffla över ansvaret över IS-användare på kommunerna. Nu kommenterar statsministern Kuhnkes uttalanden.

– Jag har förtroende för henne och hon har själv uttryckt att det blev fel, säger Stefan Löfven.

Efter att Alice Bah Kuhnke medverkade i SVT:s Agenda i söndags för att tala om hur människor som återvänder från terrorsekten IS ska tas om hand haglade kritiken från oppositionen. Även terrorforskaren Magnus Ranstorp ifrågasatte Bah Kuhnkes siffror om hur många hemvändare som tas om hand med individuella handlingsplaner hos kommunerna.

I intervjun hävdar Bah Kuhnke att ansvaret för hemvändarna ligger hos kommunerna, något som Stefan Löfven i dag tillbakavisar.

– Det är en nationell fråga som är prioriterad för regeringen. Det är en av regeringens absolut viktigaste frågor – att säkerhetsställa medborgarnas säkerhet, säger Löfven till SVT Nyheter.

Statsministern säger också att Bah Kuhnke har korrigerat sig i frågan.

– Hon har själv sagt att det inte blev rätt.

Slår ifrån sig

Till SVT Nyheter sa demokratiminstern igår att siffrorna hon fått kom från den nationella samordnaren mot extremism och slår ifrån sig kritiken från Magnus Ranstorp.

L-ledaren Jan Björklund menar i dag att frågan om IS-återvändarna bör ligga hos justitiedepartementet och inte, som i dag hos kulturdepartementet.

Regeringen tittar nu på vart frågorna ska ligga och har konstaterat att det är flera myndigheter och departement som som bör vara inblandade, säger Löfven.

– Oavsett hur man gör detta är det alltid någon som tycker att det ska ligga någon annanstans. Det var ju förra regeringen som bestämde att det skulle ligga på kulturdepartementet så Björklund måste ju på något sätt ha varit inblandad i det. Det viktiga är att vi får något gjort och kan lägga det under rätt myndighet så det blir ett tydligare samarbete som måste fungera, säger Löfven och påpekar att regeringen redan har kriminaliserat terrorresor och försvårat missbruk av svenska pass.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s