Vilken otrolig tur ??

Stor glädje för familjen Azizi från Afghanistan

Sonen Mahdi hade redan permanent uppehållstillstånd och var ensam i Borlänge – tills han plötsligt såg resten av sin familj på en konsert i stan av ren slump. Och nu får historien ett lyckligt slut, då det nu beslutats att hela familjen får uppehållstillstånd.

Mahdi kom ifrån familjen under flykten från Turkiet år 2015 och varken familjen eller Mahdi visste om den andre var vid liv. Men av en slump så hamnade de båda i Borlänge efter att de sökt asyl i Sverige.

Och än mer slumpartat blev det när familjen plötsligt såg varandra på en festival i Romme och återförenades.

Får uppehållstillstånd

Men lyckan blev snart omvandlad till oro. Sonen Mahdi, som kommit som ensamkommande till Sverige, hade redan fått permanent uppehållstillstånd.

Men övriga familjen – mamma, pappa och Mahdis två systrar – hade inte samma tur. Migrationsverket bestämde i första beslutet för att utvisa familjen till Afghanistan. Men nu har de bestämt sig för att bevilja permanent uppehållstillstånd för hela familjen. 

”En av de lyckligaste dagarna i mitt liv”

”Det är stor glädje. Jag kan säga att det var en av de lyckligaste dagarna i hela mitt liv” säger pappa Nader till SVT Nyheter Dalarna.

Mahdi älskar ishockey och vill bli hockeyspelare. Alla vill bo kvar i Borlänge men det är oklart vad som händer framöver, då familjen bor på Gylle Värdshus som inom kort kommer att stängas av Migrationsverket.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s