Nu är de igång med.

Den misstänkte pappan uppges i förhör säga att han och hans familj kom till campingen i Ulricehamn för några månader sedan. Foto: Joakim Eriksson
Den misstänkte pappan uppges i förhör säga att han och hans familj kom till campingen i Ulricehamn för några månader sedan. Foto: JOAKIM ERIKSSON
Knivattacken skedde på Vegby camping i Ulricehamn – en far och hans son misstänks för mordförsök. Foto: Joakim Eriksson
Knivattacken skedde på Vegby camping i Ulricehamn – en far och hans son misstänks för mordförsök. Foto: JOAKIM ERIKSSON
Räddningstjänsten var ute på isen och hämtade en av de knivar som kan ha använts vid dådet. Foto: Joakim Eriksson
Räddningstjänsten var ute på isen och hämtade en av de knivar som kan ha använts vid dådet.
Interpol kommer att koppals in i ärendet.

Man höggs i ansiktet – asfaltsläggare jagas
Publicerad 23 mar 2017 kl 21.13

Bråket mellan de så kallade asfaltsläggarna gick fullständigt över styr – och far och son misstänks ha knivattackerat sitt offer med flera hugg i huvudet på campingen i Ulricehamn.
Pappan sitter häktad – och polisen har hittat fyra knivar som kan ha använts vid dådet.
Nu kopplas Interpol in i jakten på tonåringen som befaras ha flytt landet.
– Det har varit våldsamt våld, helt klart, säger åklagaren Martin Svensson.
ANNONS:

Här, på Vegby camping i Ulricehamn, var det nära att en man miste livet på söndagskvällen för snart två veckor sedan. Han överlevde knivskärningen, men enligt åklagaren Martin Svensson kunde det ha slutat klart värre.

LÄS MER: Asfaltsläggare kan ligga bakom knivdåd

– Han hade flera ordentliga knivskador. Ett snitt på kinden, inte så långt från ögat, som jag tror mätte sju centimeter och ett i bakhuvudet. Sedan hade han ett i handen. Av rättsintyget så verkar det vara så att han fått ett benbrott genom något hugg, säger Martin Svensson.
Kunde han ha dött?
– Det har varit våldsamt våld, helt klart. Sedan har han nog haft en jäkla tur. Av rättsutlåtandet jag fått var skadorna inte livshotande, men jag menar att det är en ren tillfällighet att man träffade där man gjorde. Man har inte haft kontroll över vad det har blivit.
Pappan högg
Det som slutade i ett grovt våldsbrott – polisen rubricerar det som mordförsök – ska ha börjat med en dispyt. Exakt vad bråket handlade om är ännu inte känt, men klart är att mannen som fick föras till sjukhus var en av meningsmotståndarna.
Den andre var en pojke i övre tonåren.
– Det uppstod ett verbalt bråk mellan målsägande och tonåringen, vilket sedan ledde till att han gick och hämtade en kniv och högg mot målsäganden, säger Martin Svensson.

LÄS MER: Asfaltsläggare gick till attack mot granne

Sedan ska det ha fortsatt – med att pappan till tonåringen anslöt.
– Pappan kommer strax därefter och är med i attacken mot målsägande. Han hugger också, säger Martin Svensson.
Hittade kniv på isen
Det har hittats flera knivar i anslutning till campingen. En fanns ute på isen. Martin Svensson berättar att en annan kniv låg i vassen, en tredje i en husvagn och en fjärde i en bil.
Om någon eller några av dem användes vid knivdådet är någonting som polisen håller på att utreda.
– Det är mycket som ska undersökas och det är också kläder som är beslagtagna, säger Martin Svensson.

LÄS MER: Hotfulla asfaltsläggare flyttar runt i Västsverige

Pappan och sonen ska ha varit bekanta med sitt offer. De kommer från Storbritannien och när händelsen inträffade rapporterade SVT Nyheter Väst att det rörde sig om så kallade asfaltsläggare som sedan en tid tillbaka uppehållit sig på Vegby camping.
– De misstänkta och målsägande tillhör samma större grupp med brittiska medborgare som bor på campingen. De försöker skaffa sig lite ströjobb. Jag har inte hört från någon förhörsperson att de beskriver sig själva som asfaltsläggare, men vad jag vet är att pappan tillfrågades vad han gjorde för jobb och då sa han ”jobb i trä”. Något slags snickerijobb tolkar jag det som. Hantverkare, säger Martin Svensson.
– Han sa att han hade varit i Sverige med sin familj i några månader.
Interpol kopplas in
Pappan sitter nu häktad för brottet – också sonen har häktats, men i sin utevaro. Polisens teori är att han inte längre finns kvar i landet. Åklagaren kommer att utfärda en europeisk arresteringsorder – vilket innebär att bland annat Interpol blir inkopplade.

LÄS MER: Polisens varning om asfaltsläggare

Målet är att lokalisera den flyende tonåringen och gripa honom.
– Vi får se om vi kan få något samarbete med brittiska myndigheter, eller om han på annat sätt hamnar i nätet. Det är möjligt att det också är fler personer som ska höras igen. Målsägande har också lämnat och är i England nu. Han vill fortsatt medverka i utredningen, men det är lite svårt att få tag i folk, säger Martin Svensson.
Mamman misstänktes
Offret sövdes ner på sjukhuset och opererades innan han skrevs ut. Efter knivattacken blev också en kvinna anhållen. Det ska ha varit mamman i familjen, men hon är inte längre misstänkt.
Enligt åklagaren nekar pappan till brott. GT har utan framgång sökt hans advokat Stefan Risö. Sonens försvarare Hanna Larsson kan inte kommentera sin klients inställning.
– Jag har inte haft kontakt med honom, så av den anledningen kan jag inte det, säger hon.
”ASFALTSLÄGGARNA”
Reser runt i husvagnar
■ De ”irländska asfaltsläggarna” anländer från en rad europeiska länder och reser runt med husvagnar. De kommer till Västsverige varje år, de anländer till södra Sverige i början av våren och arbetar sig uppåt i landet fram till oktober.

Blir avhysta
■ Asfaltsläggarna slår sig ner på tomter och parkeringsplatser och brukar inom kort bli avhysta av kommunen, Kronofogden och polisen. Då flyttar de vidare. Ibland bor de även på campingplatser.

Erbjuder arbete till låga priser
■ De erbjuder villaägare anläggningsarbeten till låga priser. Men polisen har varnat för att anlita dem. Enligt uppgifter har de lämnat högar med asfalt på garageuppgången, asfalterat över golvbrunnar eller helt enkelt slutat jobba så fort de fått pengar. Dessutom kan arbetsgivaren tvingas betala sociala avgifter och försäkringar i efterhand.

Svårstoppade för polisen
■ Polisen uppger att det förekommit hot i samband med asfaltsläggarnas besök. Enligt polisen är asfaltsläggarna ofta kopplade till kriminell verksamhet. EU-medborgare har rätt att vistas i landet i 90 dagar och brukar uppge för polisen att de nyligen har anlänt, vilket gör att polisen inte kan stoppa verksamheten.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s