Vilket jäkla stolpskott.

 

Lär ut att 12-åringar hamnar i helvetet – får bidrag av staten

SAMHÄLLE idag 07:11

Sveriges förenade muslimers föreläsare lär ut att 12-åriga flickor hamnar i helvetet om de inte täcker sig.

Trots kritik från flera håll får föreningen i år en halv miljon kronor i statligt bidrag – men nu inleder ansvarig myndighet en ny granskning.

– Det är gud som bestämmer vem som hamnar i helvetet, jag har inte nyckeln, säger föreläsaren Muadh Zamzam när Aftonbladet når honom.

Föreläsaren Muadh Zamzam

 
Föreläsaren Muadh Zamzam

Sveriges förenade muslimer, SFM, är en ideell förening med bas i Göteborg. Organisationen har upprepade gånger kritiserats för att ha kopplingar till extremistiska rörelser, framför allt genom att bjuda in omstridda föreläsare.

En återkommande föreläsare är imam Muadh Zamzam, som även varit talesperson för SFM. I en föreläsning som ligger ute på Youtube pratar han om ”kvinnan i islam”.

– En sa till mig, varför ska en tjej när hon är 12-13 år gammal höra att om hon täcker sig kommer hon till paradiset, om hon inte täcker sig kommer hon till helvetet? Jag sa, för att det är så här det funkar. Ska vi ljuga för henne? säger han.

 

I videon, som är från 2014, jämför Muadh Zamzam också kvinnor med diamanter eller guld och frågar åhörarna vad man gör med de dyrbarheterna. ”Ställer dem framför alla eller skyddar dem?”

”Jag blir arg om någon tittar på min fru”

I en annan sekvens jämförs kvinnor med choklad. De som är insvepta i papper ska man ta, de som ligger utan förpackning tar flugorna, säger han. Vilka åhörarna är framgår inte, men han kallar dem för ”bröder”.

– Inte vem som helst ska titta på våra kvinnor. Jag blir arg om jag ser att någon tittar på min fru. Jag vill inte att någon ska titta på min fru, på min mamma, min syster. Det är så muslimer ska vara, säger han i videon.

Aftonbladet har upprepade gånger sökt en representant för föreningen Sveriges förenade muslimer. Dels för att ställa frågor om varför Muadh Zamzam är en återkommande föreläsare, dels för att ställa frågor om annan kritik som lyfts mot SFM, bland annat om kopplingar till våldsbejakande extremism.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s