Detta är Sverige ???

Den fem månader gamla flickan avled på Centralsjukhuset i Karlstad av sina skador.
Den fem månader gamla flickan avled på Centralsjukhuset i Karlstad av sina skador.
Friades för barnmord får stort skadestånd
Publicerad 30 mar 2017 kl 17.02

Åklagaren var säker på att någon av föräldrarna dödade sitt spädbarn, men ingen kunde åtalas på grund av brist på bevis.
Nu får båda ekonomisk ersättning av staten för tiden i häktet, uppger Nya Wermlands- Tidningen.
– Det är klart att det känns för jävligt när vi vet att en av dem gjort det, säger Jonny Thomann vid polisens enhet för grova brott, till tidningen.

Det var i juni förra året som en femmånaders flicka dog på Centralsjukhuset i Karlstad efter skador som hon fått på ett asylboende i en värmländsk kommun.
Mamman och pappan misstänktes båda två för att ha dödat sitt barn men båda skyllde på varandra. Föräldrarna medgav att de varit i rummet vid tidpunkten när flickan fick skadorna som gjorde att hon sedan avled. I cirka tre månader satt de häktade misstänkta för mordet men släpptes i brist på bevis.
Förundersökningen lades ner och ingen åtalades eftersom det inte gick att bevisa vilken av föräldrarnas version som stämmer.
Får 164 000 kronor
Nu uppger Nya Wermlands-Tidningen att JK, Justitiekanslern, har beviljat kvinnan 164 000 kronor i ersättning för den tid hon satt häktad.
Även mannen kommer att begära ersättning och hans advokat, Ulf Ljungqvist, är säker på att han kommer att få en liknande summa, enligt NWT.
– Det klart att det känns för jävligt när vi vet att en av dem har gjort det. Men det är ju så det är. Man måste befinnas skyldig bortom allt rimligt tvivel, säger förundersökningsledare Jonny Thomann, vid polisens enhet för grova brott, till tidningen.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s