Ja vad ska man säga ?

Flera polispatruller kallades till skolan efter bråket. Foto: Mikael Berglund

Flera polispatruller kallades till skolan efter bråket. Foto: MIKAEL BERGLUND
Två gäng i stort bråk vid skola
Publicerad 31 mar 2017 kl 11.12
Rekommendera630TweetaDelaMejla
Ett stort bråk bröt ut på en skola i Lilla Edet på fredagsförmiddagen. Lärare lyckades låsa in en del av de som bråkade – de andra lämnade platsen.
– Det har varit ett bråk mellan två grupper, dels elever på skolan och dels killar som har kommit utifrån, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.
Tre anmälningar om misshandel har polisen tagit emot.
Bråket ska bottna i relationer. En kille har tittat ”på fel tjej”.
ANNONS:

Polisen fick larm om bråket klockan 10.23 på fredagsförmiddagen. Det var sammanlagt åtta till tio personer som var inblandade i bråket som inträffade på Fuxernaskolan i Lilla Edet som är en F-9-skola.
– Skolan tillkallar polisen och vi åker dit med tre patruller. Det är någon som nämnt att det finns en kniv med i detta, men vi har inte hittat någon kniv, säger Peter Adlersson vid polisen i region väst.
Han berättar att det är två grupper som bråkat med varandra.
– Den ena gruppen får lärarna in i ett rum för att sära på dem. Den andra gruppen lämnar skolan innan vi har kommit fram, säger Peter Adlersson vid polisen i region väst.
Olika uppgifter
Ingen person ska ha skadats, uppger polisen.
– Det var lugnt när vi kom till platsen och vi är nu kvar som en trygghetsskapande åtgärd. Vi ska utreda och se vad som hänt, om någon fått ett slag eller liknande. Det har ännu inte skrivits en anmälan, säger Peter Adlersson.
Ett ögonvittne på plats berättar:
– Här utanför skolan står oroliga föräldrar och väntar och barn kommer ut från skolan. Det finns tre polispatruller på plats, uppger vittnet klockan 11.25.
Gick bärsärkagång
Enligt vittnesmål från elever på skolan ska grupperingen utifrån ha tagit sig in i skolan och ”gått bärsärkagång”. En uppgift som dementeras av Junita Eklund, rektor på skolan:
– Det var en konflikt där samtliga inblandade var elever på vår skola. Vår personal agerade i enlighet med vår våldshandlingsplan när de kontaktade polisen, däremot så hade ju bråket lugnat ner sig när de anlände.
Enligt initiala uppgifter från platsen så skulle en lärare ha skadats i samband med bråket och det ska även ha funnits uppgifter om en kniv. Även de uppgifterna dementeras av skolan.
– Det har inte förekommit knivar eller andra föremål och ingen i eller utanför personalen har skadats, säger Junita Eklund.
Polisen har fått in tre anmälningar om misshandel.
Vittnen på plats har rapporterat att bråket handlar om att någon ”tittat på fel tjej”.
– Det är uppgifter som också vi har fått, bekräftar Adlersson.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s