Detta är ju fan inte klokt, Sverige idag ?

Könsapartheid på muslimsk friskola.

Idag avslöjade TV:s ”Kalla Fakta” att personalen vid den muslimska friskolan Al-Azharskolan i Vällingby tvingar flickorna gå in genom skolbussens bakre dörrar medan alla pojkar får gå in längst fram. Skolan har tidigare varit i blåsväder då man tvingat pojkar och flickor ha separata lektioner.

Rektorn Hussein Ibrahim har under dagen varit svår att få tag på och när jag når biträdande rektor Roger Lindqvist vägrar han svara på frågor. Först säger han att han skall prata, med en annan journalist och sedan påstår han att han har lektion och lägger på luren.

Senare meddelar skolan att de inte känt till att deras personal tvingat pojkar och flickor sitta i olika delar av bussen, vilket låter som en rejäl efterhandskonstruktion. Varför skulle inte skolan känna till detta?

I vilket fall så har vi idag sett ännu ett exempel på hur jämställdheten i Sverige går åt fel håll. Nu har Stefan Löfven och hans feministiska regering gått ut och kritiserat skolan. Samtidigt är det hans politik som låtit den här typen av medeltida kvinnosyn få fäste i vissa områden i Sverige, där kvinnor kallas för horor om de går på café ensamma eller har ”fel” sorts kläder på sig.

Jag undrar var detta skall sluta och förbannar de makthavare som under många år blundat för hur en osund hederskultur breder ut sig i landet. Det är dags att vi frågar oss vilket samhälle vi vill att våra barn skall växa upp i.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s