Släng dig i väggen Musa..

Rashid Musa i motattack efter Kalla Fakta: ”Lägg ner alla andra skolor med en vit majoritet”

Rashid Musa kommenterar Kalla Faktas avslöjande. Foto: Faksimil tv4.se samt faksimil Facebook

STOCKHOLM Nu kommenterar Rashid Musa, ordförande för Sveriges Unga Muslimer, avslöjandet i TV4 Kalla Fakta om att skolbarn på en muslimsk friskola segregeras efter kön på skolbussen. Om man ska lägga ner de muslimska friskolorna borde man vara beredd att ”lägga ner alla andra skolor med en vit majoritet som dagligen diskriminerar landets minoriteter”, skriver han på Facebook.

”Om man nu är beredd på att lägga ner alla religiösa friskolor, efter att ha sett Kalla Fakta, så borde man också vara beredd på att lägga ner alla andra skolor med en vit majoritet som dagligen diskriminerar landets minoriteter”, skriver han.

Flera personer i kommentarsfältet på Facebook ger Musa glada tillrop. Andra är mer kritiska och förklarar att de är emot idén om religiösa friskolor rent generellt.

Muhammad Issa, som på Facebook presenterar sig som styrelseledamot på Ibn Rushd studieförbund distrikt GSU, tycker att det dras för stora växlar på avslöjandet i Kalla Fakta.

”Bara för att de inte sitter med varandra i bussen betyder det att de finns en stålvägg i klassrummen och verkligen inte lär sig något av varandra?! du drar en fakta och glömmer resten. Tror du att dessa barn inte möts vid matsalen, klassrummen, rasten och mycket mer, jag ser dem promenera hem tillsammans utan några problem. Kanske tjejerna själv valde att få sitta därfram och vice versa. Låt oss inte nu dra saker och ting som om det är faktum”, skriver han.

En annan kommentar menar att det är bättre med barn i religiösa friskolor eftersom de barnen är väluppfostrade och inte bränner bilar.

”Unga som bränner bilar och ambulanser kommer från kommunala skolor i förorter medan barn från reliogiosa skolor är väl uppfostrade och goda medborgare, vem sa att sitta bak i bussen är sämre än fram”, lyder den kommentaren.

Nyheter Idag har sökt Rashid Musa för en kommentar under onsdagen, utan resultat.

Ska vi tillåta religiösa friskolor?
  • Ja, man ska inte döma alla skolor för vad en gör442 röster (4%)
  • Nej, det kommer inte funka i längden10756 röster (96%)
Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s