Vilken soppa Bah….

Bah Kuhnke frågas ut av KU om Sahlins livvakt

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) frågas i dag ut i konstitutionsutskottet, KU, om hur det gick till när hon anställde Mona Sahlins tidigare livvakt som press- och mötesansvarig på Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism.

– Vi tycker att det fortfarande finns oklarheter och en del märkliga turer kring den här anställningen och kring hur den nationella samordnaren sköttes, säger Andreas Norlén (M), ordförande för Konstitutionsutskottet.

Det handlar om Mona Sahlin och hennes tidigare livvakt, som hon uppgett att hon också är nära vän med.

När Sahlin utsågs till nationell samordnare mot extremism av alliansregeringen ville hon anställa livvakten, men fick nej. Men efter maktskiftet anställdes mannen av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Lönen på 42 000 kr i månaden var nästan dubbelt så hög som hos andra hos samordnaren med samma titel. Arbetsuppgifterna var bland annat att sköta press- och mötesförfrågningar.

– Var det rimliga arbetsuppgifter som den här personen fick, bland annat att hantera presskontakter, givet hans bakgrund som livvakt? Var det en rimlig person att rekrytera, givet att den som anställs i staten är den person som är skickligast på de arbetsuppgifter det är fråga om, säger Andreas Norlén

När Ekot träffar Bah Kuhnke upprepar hon de svar som hon redan gett skriftligt till KU, att nationella samordnarens verksamhet växte och att man behövde en person som hanterade bland annat pressfrågor. Och att lönen sattes individuellt och baserades på kompetens, arbetsuppgifter och tidigare lönenivå. Några nya svar är inte att vänta idag enligt ministern.

– Nej det är samma svar som jag gett under ett års tid, säger Alice Bah Kuhnke.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s