Inget kommer att hända så länge S sitter vid makten.

Jimmie Åkesson (SD). 

Adam Marttinen (SD). 

En praktskandal som måste få politiska konsekvenser
Publicerad 10 apr 2017 kl 15.46
Rekommendera225TweetaDelaMejla
Bara dagen innan terrordådet röstade riksdagen ner många förslag mot terrorism från SD, skriver Jimmie Åkesson (SD) och Adam Marttinen.

Sverige har drabbats av ett fruktansvärt terrordåd. Uppgiften om att den som nu sitter anhållen är en illegal invandrare med utvisningsbeslut, och att ansvariga myndigheter misslyckats med att få honom utvisad, pekar mot en praktskandal som måste få politiska konsekvenser.
Hotbilden är på inget sätt ny. Många städer i Europa har de senaste åren drabbats hårt av liknande dåd, kopplade till Islamiska statens hatfyllda agenda. Islamiska statens ledning har vid flera tillfällen riktat uppmaningar till muslimer i Europa att genomföra terrordåd. Ett fåtal personer har följt uppmaningen, men dessvärre finns det många fler som hyser sympati för IS. Enligt Säpo har över 150 personer återvänt till Sverige efter att ha rest för att strida för eller på annat sätt stödja IS.

Sverigedemokraterna är det enskilt mest aktiva partiet när det kommer till att presentera politiska förslag som försvårar terroristers verksamhet i Sverige. Det är dock med en särskild tyngd vi tvingas konstatera att många av de förslag vi drivit sannolikt skulle ha begränsat förutsättningarna att genomföra ett liknande attentat som vi nu drabbats utav.
Bara dagen innan terrordådet röstade riksdagen ner många förslag mot terrorism från SD. Bland dessa återfanns skärpta straff för terrorresor, kriminalisering av terrorresor till medborgarskapsland, förbud mot propaganda för terrorism och automatisk häktning av återvändande IS-terrorister.
Sverigedemokraterna vill se skärpta straff för terrorbrott generellt, men även en skärpning av den nya lagen om just terrorresor. Vi gläds över att regeringen vill straffa IS-terrorister som rest från Sverige för att stödja terrorism i andra länder. Regeringens förslag innebär dock i praktiken kanske ett par års fängelse för dessa terrorister. Efter det skall de, enligt regeringen, välkomnas tillbaka till det svenska samhället med fulla medborgerliga rättigheter – en linje som de andra partierna stöder.

Sverigedemokraternas hållning går helt på tvärs med den linjen. Vi vill naturligtvis också att dessa terrorister ska straffas. Till skillnad från regeringen vill vi dock se en betydligt strängare straffskala samt ett inkluderat fråntagande av medborgarskap med livstids utvisning. Sverigedemokraterna har varit ensamma om att under hela mandatperioden vilja införa fler inre utlänningskontroller för att hitta illegala invandrare som gått under jorden. Vi har också föreslagit att asylsökande ska kunna hållas inlåsta för att förhindra att de går under jorden. Utöver det har vi varit helt ensamma om att under hela mandatperioden föreslå fler utbildade poliser, vilket är något som alla partiledare för tillfället verkar inse behovet utav.
Vi har också föreslagit att asylsökande ska kunna hållas inlåsta för att förhindra att de går under jorden.
Med våra anslag till polismyndigheten hade polisyrket redan i dag varit betydligt mer attraktivt, och ett arbete som fler skulle vilja söka sig till. Om vi hade fått genomslag för våra satsningar hade vi redan i dag haft betydligt fler poliser till samhällets tjänst.
En överblick av mandatperioden framställer Sverigedemokraterna som ensamma om att visa på handlingskraft innan någonting har fått gå sönder. Det är vår förhoppning att framtida politiska förslag inte värderas utifrån avsändaren. Att isolera Sverigedemokraterna från inflytande har inte varit konstruktivt. Vi hoppas att samtliga partier som vill göra något för att stärka Sveriges säkerhet inte utesluter något politiskt stöd i riksdagen för den saken. Kanske inte minst stöd från det parti som hela tiden har visat vägen för resten.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s