Svenska lagar i ett nötskal..

Polisen har film från Facebook-våldtäkt

Åklagaren Pontus Melander anländer till rättssalen när rättegången i slutet av förra veckan startade i det uppmärksammade fallet med en misstänkt våldtäkt som livesändes på Facebook.

 
Åklagaren Pontus Melander anländer till rättssalen när rättegången i slutet av förra veckan startade i det uppmärksammade fallet med en misstänkt våldtäkt som livesändes på Facebook.Foto: Jessica Gow/TT

Under pågående rättegång har polisen fått tillgång till den film som sändes på sociala medier under den uppmärksammade Facebook-våldtäkten i Uppsala.

– Vi har hunnit titta på materialet, ja. Vi går inte in på några detaljer, men så mycket kan jag säga att det stärker åtalet, säger åklagare Magnus Berggren till SR P4 Uppland.

 

Ytterligare en rättegångsdag kommer enligt Berggren att planeras in för att försvaret ska få tid att ta del av det filmade materialet.

– Det är ganska mycket filmmaterial och vi behöver gå igenom detta och sen ska naturligtvis försvararna få titta på detta. Totalt sett rör det sig om timmar, säger han till SR.

Tre unga män står åtalade för våldtäkten mot en kvinna i 30-årsåldern i Uppsala den 22 januari. Brottet kom till polisens kännedom genom att personer ringde och larmade om att övergreppet sändes live på Facebook. Sändningen skedde i en sluten grupp som enligt uppgift ska ha över 60 000 medlemmar.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s