Hur fan tänkte du här Adam Tensta ?

Manifestation anklagas för rasism
PUBLICERAD IGÅR
Sores Armanc och Alexandra Labbé är initiativtagare till Reclaim the suburbs.
Sores Armanc och Alexandra Labbé är initiativtagare till Reclaim the suburbs. Foto: Magnus Hallgren
Artisten Adam Tensta har anklagat evenemanget Reclaim the suburbs för att vara rasistiskt. Nu har manifestationen, som skulle ha anordnats på lördag i Tensta centrum, ställts in.

Skriv ut Rätta artikel Spara artikel
På Facebook uppger Reclaim the suburbs att manifestationen, som DN tidigare har skrivit om, har ställts in av privata skäl. Man påpekar också att man saknar tillstånd hos polisen. Arrangörerna framhåller samtidigt att de är glada över att de lyckats väcka opinion.

Sores Armanc och Alexandra Labbé tog initiativet ­efter att TV4:s ”Kalla fakta” sänt reportaget ­”Flykten från moralpolisen”, som bland annat visar hur män trakasserar kvinnor i Tensta. Inför lördagens manifestation uppmanade de deltagare att bära korta shorts och kjolar.

– Det är inte okej att en kvinna i tajta kläder får en massa vidriga ord slängda efter sig på torget. Och det är inte okej att två kvinnor inte kan ta ett glas vin på sin veranda här ute utan att det blir en massa liv. Det här förtrycket som sprider sig i våra förorter måste få ett slut, har Sores Armanc sagt tidigare till DN.

I förra veckan riktade artisten Adam Tensta kritik mot evenemanget på sociala medier. ”Ett ytterst problematiskt (rasistiskt) arrangemang (ska inte säga vilket) har försökt teama upp med vår invigning av Tensta torn den 22 April. Smart move men tro inte att vi inte ser er lol”, skrev Adam Tensta på både Facebook och Instagram. Tensta torn är nybyggda studentbostäder som ska invigas på lördag av bland andra Adam Tensta.

Foto: Nicklas ThegerströmAdam Tensta (bilden) avböjer att kommentera uttalandet närmare.

Varför vill du inte utveckla ditt resonemang?

– Jag vill inte ge evenemanget någon uppmärksamhet, säger han till DN.

Sores Armanc blir upprörd av kritiken.

– Det som är problematiskt är människor som Adam Tensta, som bor i förorten men inte vågar gå emot de som förtrycker sina medmänniskor. Det viktiga borde vara att lösa problem men Adam väljer att peka finger i stället, säger han.

Vad har ni fått för andra reaktioner på evenemanget?

– Vi har fått en del reaktioner från personer som medvetet missförstår, Kalle Anka-feminister. Men de har bara pekat finger, ingen har gett förslag för att lösa problemet, säger Sores Armanc.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s