Ingen bild, vad är det, icke svensk ??

19-åringen har vikarierat på förskolan Björken.

Fick vikariat på dagis – nu häktad för att ha våldtagit ett av barnen

Publicerad 9 maj 2017 kl 12.15

Av Mattias Albinsson

INRIKES. En 19-årig invandrare från Irak har häktats på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit ett av barnen på den förskola han haft ett vikariat på.

Gilla artikeln på Facebook

 

Våldtäkten ska enligt häktnings­framställan ha ägt rum den 18 april på förskolan Björken som ligger i Lindesbergs kommun. Enligt 24 i Bergslagen är offret ett av barnen på förskolan.

Igår kväll kallades föräldrar till dagisbarnen till ett krismöte där de informerades om vad som hänt. Inbjudan till mötet skickades inte ut förrän i fredags – samma dag som mannen häktades för brottet. Att det dröjde så pass länge innan föräldrarna informerades uppges riva upp känslor på orten.

I samband med krismötet för föräldrarna hölls även en presskonferens där man informerade om händelsen.

– Vikarien plockades bort och har inte haft någon kontakt med verksamheten sedan vi fick kännedom om det här, sade Barn- och utbildnings­förvaltningens chef Henrik Arenvang vid pressträffen.

Vikarien uppges ha arbetat på Björken i omkring 100 dagar. Han är en invandrare från staden Zakho i den kurdiska delen av norra Irak som kom till Sverige som barn tillsammans med mamma, pappa och fem syskon i september 2006. Han har sedan dess beviljats svenskt medborgarskap.

Under häktnings­förhandlingen nekade 19-åringen till att ha begått brott, men gick med på att förhandlingen hölls bakom stängda dörrar.

Tingsrätten konstaterar i sitt häktnings­protokoll att straffet för våldtäkt mot barn är minst två års fängelse.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s