Sjuk är han verkligen.

Trippelmördaren Fouad Saleh, 22: Kvinnan fick jag på köpet

Döms för trippla mord i Hallonbergen – livstids fängelse för Fouad Saleh, 22
 KRIM

Tidigare har Fouad Saleh, 22, dömts för att två gånger ha kört moppe utan hjälm.

I dag dömdes han till livstids fängelse för tre mord.

Först sköt han en annan kriminell till döds i ett garage, och sex veckor senare dödade han ett vittne till garagemordet, samt vittnets fru.

– Henne fick jag på köpet, sa Fouad Saleh om mordet på kvinnan.

Fouad Saleh, 22, dömdes i dag för tre mord

Det är en brokig bild som tecknas av den 22-årige Fouad Saleh.

Han dömdes under tisdagen till livstids fängelse för tre mord i Hallonbergen under början på förra året. Det är de första allvarliga brotten han döms för. Tidigare har han endast lagförts för att ha kört moped utan hjälm vid två tillfällen.

 

När han grips för dubbelmordet flinar han mot poliserna som tar hans bild. Under rättegången har han flera gånger uppträtt trotsigt och gett pressfotografer fingret.

Hur går man från böter för trafikbrott till tre mord?

Uppvuxen i Hallonbergen

Enligt handlingar som Aftonbladet tagit del av så föddes Fouad Saleh 1995 i Stockholm, och har större delen av sitt liv bott i Hallonbergen tillsammans med sina föräldrar och tre syskon.

Han har slutfört skolan, och även om det framkommer att han hade dålig närvaro de sista två åren, fick han fullständiga betyg.

När Fouad var 15 år var han hemma med sin pappa och sina två småsyskon när fadern plötsligt föll ihop i badrummet. Den då 15-årige Fouad var den som fick påkalla hjälp, men faderns liv stod inte att rädda.

Efter grundskolan började han på fordonsprogrammet, men vantrivdes och hoppade av efter ett och ett halvt år.

”Duktig cykeltjuv”

Efter det, berättar han, har han haft olika ströjobb, bland annat som fritidsledare för yngre barn och ett sommarjobb som skadedjursbekämpare.

 

Själv säger han att han haft andra inkomster, ”i form av cykelstölder”.

– Jag är en duktig cykeltjuv, har han berättat.

Under den rättspsykiatriska utredningen har han också berättat att han har ett ”måttligt” missbruk av cannabis. Han säger att han rökt ett ”femtiotal gånger” under de senaste två åren.

Men ingenting tyder enligt polisutredningen på att han var påverkad av alkohol eller narkotika vid tiden för dubbelmordet.

”Bristande känslomässig förmåga”

Den enda gången, bortsett från den rättspsykiatriska undersökningen, han haft kontakt med psykiatrin var när hans pappa gick bort för åtta år sedan, och han besökte BUP, barn- och ungdomspsykiatrin.

Det framkommer i handlingarna att Fouad Saleh under den rättspsykiatriska undersökningen ”snabbt fann sig tillrätta” på psykiatriavdelningen och umgicks med de andra intagna.

”Personlighetsmässigt uppvisade Saleh bristande känslomässig förmåga med svårigheter att leva sig in i andras känslor och situationer.”

Fouad Saleh säger såväl till polisen som undersökande psykiatrer att han styrts av röster från ”Jokern” och ”Zic och ”Zac”, men detta bedömer läkarna vara en efterhandskonstruktion för att ”dämpa sin egen ångest”.

Han uppger även att han vid ett tillfälle, efter att han urinerat på golvet i sin cell, tyckt sig se hur urinen förvandlades till en delfin.

”Fått order att döda”

Vad gäller morden på vittnet och hans fru säger han i samtalet att de bröt sig in i vittnets lägenhet. Sedan var det ”en annan kraft som tog honom i besittning och i vittnets hustru uppenbarade sig en varelse som han av yttre makter fått order att döda.”

I samtal säger Saleh att han anser sig ha gjort något gott genom att döda de två personerna, eftersom de ”var besatta av en ond ande”.

I ett annat förhör säger han, om vittnets hustru: ”Henne fick jag på köpet”.

Vittnet och hans fru hade två barn.

”Visar viss ånger”

Han visade dock enligt läkarna ”viss ånger” och sa att han önskar att han kunde leva om 2017, att det varit ett misslyckat år för honom.

Han säger att han ”förstört sitt liv” och att han skulle vilja vrida klockan tillbaka till 2008–2009.

– Då var jag en lovande fotbollsspelare.

Året därpå avled hans pappa.

I dag dömdes han till lagens strängaste straff för att ha dödat tre personer och gjort två barn föräldralösa.

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s